Introducere in alimentatia sanatoasa


Alimentatia naturala, este o metoda de mentinere a corpului fizic, energetic si spiritual la parametri optimi de functionare, prin asa-zisa medicina preventiva si curativa. Experienta si nivelul spiritual al fiecaruia ii scoate in cale exact lucrurile de care are nevoie la un anumit moment dat.
Nimeni nu poate si nici nu are voie sa intervina si sa convinga pe cineva ca ceea ce face nu este bine, eventual ii poate oferii un exemplu si diverse informatii. Faptele noastre, starea noastra si mai ales consecintele evidente care rezulta pot fi un prim semnal de alarma ca ceea ce facem nu prea ne aduce armonie.
Putem vorbi despre bine, sanatate, liniste sufleteasca, iubire, prosperitate sau spiritualitate mult mai usor si natural daca suntem in armonie cu noi insine, cu universul, si cu ceilalti din jurul nostru.

Procesul de digestie este unul din cei mai mari consumatori de energie, fie ca ne place sau nu sa recunoastem acest lucru. Dupa o masa copioasa singurul impuls este de a te aseza undeva ca sa lenevesti, iar nivelul de energie scade si se concentreaza pe prelucrarea alimentelor mai greoaie (sau in cantitati prea mari) si uneori chiar pe anihilarea otravurilor ingerate. Cu cat alimentatia este mai apropriata de natura cu atat energia consumata in procesul de digestie este mai mica. Pe masura ce alimentele sunt mai rafinate, mai prelucrate (termic sau chimic), mai conservate, etc ele, in timp vor da peste cap corpul, aparand dependente, tulburari si afectiuni care devin tot mai grave si generale in organism. Cu cat alimentele sunt mai departe de imaginea lor naturala, energia furnizata de aceste alimente va fi mai departe de armonia si rezonanta propriului nostru corp. Avantajele acestui mod de vata sunt nenumarate, cum ar fi: sanatatea, energia, sensibilitatea, linistea interioara, un corp fizic armonios si deblocarea calitatilor latente care asteapta rabdatoare sa iasa la lumina. Dar sa nu uitam ca alimentatia naturala ca un mod de viata este inainte de toate o consecinta a unei atitudini fata de viata, a unei anumite evolutii spirituale, si nu este vorba doar despre o cura de slabire, perioada de post sau o dieta oarecare. Este necesar ca si in fazele de crestere plantelor, manipulare produselor, pregatire, preparare alimentelor sau servirea mesei, sa punem foarte multa viata, energie si lumina, la fel si in orice altceva intreprindem.

Consiliere in alimentatia sanatoasa
La nivel alimentar, specific Bucatariei fara Foc, va ofer consiliere si consultanta, demonstratii practice de preparare si cursuri intensive individuale pentru incepatori, mediu sau avansati in tehnica de preparare a alimentatiei naturale sau hrana vie.
Efectele benefice apar prin continuitatea procesului de alimentatie cu hrana vie si combinarea cu diverse practici spirituale, putina miscare, un suflet si o minte linistita si fericire in ceea ce facem.
Ma puteti contacta pentru diverse probleme sau intrebari care sunt justificate sa apara cind se alege acest mod de viata, mai ales ca majoritatea oamenilor maninca orice si traiesc oricum.

Lasă un comentariu